

| Ingredience: | |
| malej muškátovej tekvice | 1/2 ks (asi 400 g) |
| olivový olej | na potretie |
| hrubé plátk chleba, prípadne 4 menšie plátky | 2 velké ks |
| modrého syru, napr. Gorgonzola alebo dolcelatte | 80 g |
| lístkov mladého špenátu alebo rukoly | hrsť |
| morská soľ | štipka |
| čerstvo mleté čierne korenie | štipka |
| Dressing: | |
| balzamikového octu | 1/2 lyžice |
| olivového oleja | 1 lyžica |
Snídaně je nejdůležitější jídlo, které Vás nastartuje na celý den. Neodbývejte ani přípravu snídaně a řádně si s ní vyhrajte. Stačí upéct dýni, dát ji na opečený chléb a vydatná snídaně je hotová....
Rúru predhrejeme na 200°C.
Z tekvice vyberieme semienka a dužinu rozrežeme pozdĺžne na 4 mesiačiky. Dáme do zapekacej misky, potrieme olivovým olejom a ochutíme soľou a korením. Pečieme v predhriatej rúre 45 minút do mäkka, potom vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Z tekvice odrežeme šupku.
Na dressing zmiešame v malej miske ocot a olej.
Chlieb opečieme z jednej strany pod predhriatym grilom, potom ho otočíme na druhú stranu. Na neopečenú stranu položíme tekvicu, plátky syra a grilujeme, pokým sa syr neroztopí. Na každý toast dáme za hrsť špenátu alebo rukoly, pokvapkáme dressingom a podávame.
Podrobné info: