

| mléčná telecí kýta | 300 g |
| kapary | 1 lžíce |
| šalvěj | 4 listy |
| citronová šťáva (nebo 2 lžíce bílého vína) | 1 lžíce |
| vývar | 150 ml |
| smetana | 100 ml |
| česnek | 2 stroužky |
| kůra z citronu | 1/2 ks |
| máslo | kousek |
| olej | trochu |
| zelená petrželka | hrstka |
| hladká mouka | na obalení |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| Ingredience: |
Kapary, opomíjená přísada do omáček, která dodá jídlu tu správnou chuť.
Maso nakrájíme na slabé plátky a lehce je naklepeme. Osolíme, opepříme. Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.
Na pánvi rozpálíme olej s máslem a plátky z obou stran opečeme. Vyjmeme a udržujeme teplé.
Do pánve vhodíme na plátky nakrájený česnek, zalijeme šťávou z citronu nebo vínem, přidáme vývar, šalvěj, posekané kapary a citronovou kůru. Necháme zredukovat, poté přilijeme smetanu a zjemníme máslem. Provaříme, dochutíme a přihodíme posekanou petrželku. Vyjmeme listy šalvěje, maso v omáčce prohřejeme a podáváme.
Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.
Podrobné info: