Pažitka
Název:

Telecí medailonky s kaparovou omáčkou


Telecí medailonky s kaparovou omáčkou


Ingredience:
mléčná telecí kýta300 g
kapary1 lžíce
šalvěj4 listy
citronová šťáva (nebo 2 lžíce bílého vína)1 lžíce
vývar150 ml
smetana100 ml
česnek2 stroužky
kůra z citronu1/2 ks
máslo kousek
olej trochu
zelená petrželka hrstka
hladká mouka na obalení
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Kapary, opomíjená přísada do omáček, která dodá jídlu tu správnou chuť.

Maso nakrájíme na slabé plátky a lehce je naklepeme. Osolíme, opepříme. Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.

Na pánvi rozpálíme olej s máslem a plátky z obou stran opečeme. Vyjmeme a udržujeme teplé.

Do pánve vhodíme na plátky nakrájený česnek, zalijeme šťávou z citronu nebo vínem, přidáme vývar, šalvěj, posekané kapary a citronovou kůru. Necháme zredukovat, poté přilijeme smetanu a zjemníme máslem. Provaříme, dochutíme a přihodíme posekanou petrželku. Vyjmeme listy šalvěje, maso v omáčce prohřejeme a podáváme.

Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno