Ingredience: | |
telecí kýta | 500 g |
plátky slaniny | 100 g |
mrkev | 5 ks |
brambory | cca 300 g |
mletý zázvor | špetka |
drcený kmín | špetka |
citronový pepř | špetka |
máslo | kousek |
sůl | špetka |
Kořenové zeleniny, není nikdy dost, proto jí nešetřete a dejte, co se vydá na pekáček.
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.
Očištěné mrkve a brambory nakrájíme na plátky.
Pekáček vhodné velikosti, popř. zapékací mísu, vytřeme dostatečně máslem, na dno rozložíme kolečka mrkve. Mrkev poklademe masem, na maso rozložíme slaninu a vše zakryjeme plátky brambor. Brambory osolíme, okmínujeme a poklademe máslem.
Pekáček zakryjeme a vložíme na hodinu do vyhřáté trouby na 200°C. Všechny chuti se krásně prolnou. Po hodině odkryjeme a dopečeme dokřupava. Pokud by se vám zdálo málo šťávy, můžete v průběhu pečení malinko podlít vodou nebo slabým vývarem. Ale zdá se mi, že šťávy vše pustilo akorát :-)
Podrobné info: