Pažitka
Název:

Telecí pečené s mrkví a zázvorem


Telecí pečené s mrkví a zázvorem


Ingredience:
Ingredience:
telecí kýta500 g
plátky slaniny100 g
mrkev5 ks
bramborycca 300 g
mletý zázvor špetka
drcený kmín špetka
citronový pepř špetka
máslo kousek
sůl špetka
Postup přípravy:

Kořenové zeleniny, není nikdy dost, proto jí nešetřete a dejte, co se vydá na pekáček.

Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.

Očištěné mrkve a brambory nakrájíme na plátky.

Pekáček vhodné velikosti, popř. zapékací mísu, vytřeme dostatečně máslem, na dno rozložíme kolečka mrkve. Mrkev poklademe masem, na maso rozložíme slaninu a vše zakryjeme plátky brambor. Brambory osolíme, okmínujeme a poklademe máslem.

Pekáček zakryjeme a vložíme na hodinu do vyhřáté trouby na 200°C. Všechny chuti se krásně prolnou. Po hodině odkryjeme a dopečeme dokřupava. Pokud by se vám zdálo málo šťávy, můžete v průběhu pečení malinko podlít vodou nebo slabým vývarem. Ale zdá se mi, že šťávy vše pustilo akorát :-)

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno