

| Ingredience: | |
| telecí kýta | 2 plátky |
| mražená baby mrkvička a hrášek | 1 balíček |
| máslo | 1 lžíce |
| sojová omáčka | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| bílý pepř | špetka |
| zakysaná smetana | 150 ml |
| olej | dle potřeby |
| vývar z kostí | na podlití masa |
| nasekaná petrželka | 1 lžíce |
| cukr | dle chuti |
| solamyl | dle potřeby |
| brambory | dle potřeby |
| kurkuma | špetka |
| citronová šťáva | dle chuti |
| kmín | špetka |
Tak jsem měla doma poslední plátky z telecí kýty, tak se telecí maso udělalo zase trochu jinak. Protože doma byl úspěch, přidělala jsem zeleninu i na zítra.
Telecí plátky z kýty kuchyňsky upravíme, opepříme a opékáme na pánvi na oleji z obou stran. Přendáme na malý pekáček, podlijeme vývarem z kostí, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme máslo a dál v pekáčku dopečeme. Maso nakonec již jen osolíme a ochutíme.
Zeleninku s vývarem povaříme po dobu cca 5 minutek. V hrnku si rokvrdláme zakysanou smetanu s vlažným vývarem a solalmylem a ještě krátce podusíme. Zakápneme citronem, přidáme podle potřeby cukr, sůl a nasekanou petrželku.
Maso podáváme se zeleninkou a kurkumovým bramborem. Do brambor kromě kmínu přidáme sůl a kurkumu.