Pažitka
Název:

Telecí plátky s kurkumovým bramborem, baby mrkvičkou a hráškem


Telecí plátky s kurkumovým bramborem, baby mrkvičkou a hráškem


Ingredience:
Ingredience:
telecí kýta2 plátky
mražená baby mrkvička a hrášek1 balíček
máslo1 lžíce
sojová omáčka dle chuti
sůl dle chuti
bílý pepř špetka
zakysaná smetana150 ml
olej dle potřeby
vývar z kostí na podlití masa
nasekaná petrželka1 lžíce
cukr dle chuti
solamyl dle potřeby
brambory dle potřeby
kurkuma špetka
citronová šťáva dle chuti
kmín špetka
Postup přípravy:

Tak jsem měla doma poslední plátky z telecí kýty,  tak se telecí maso udělalo zase trochu jinak. Protože doma byl úspěch, přidělala jsem zeleninu i na zítra. 

Telecí plátky z kýty kuchyňsky upravíme, opepříme a opékáme na pánvi na oleji z obou stran. Přendáme na malý pekáček, podlijeme vývarem z kostí, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme máslo a dál v pekáčku dopečeme. Maso nakonec již jen osolíme a ochutíme.

Zeleninku s vývarem povaříme po dobu cca 5 minutek. V hrnku si rokvrdláme zakysanou smetanu s vlažným vývarem a solalmylem a ještě krátce podusíme. Zakápneme citronem, přidáme podle potřeby cukr, sůl a nasekanou petrželku.
Maso podáváme se zeleninkou a kurkumovým bramborem. Do brambor kromě kmínu přidáme sůl a kurkumu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno