Ingredience: | |
telecí kýta | 2 plátky |
mražená baby mrkvička a hrášek | 1 balíček |
máslo | 1 lžíce |
sojová omáčka | dle chuti |
sůl | dle chuti |
bílý pepř | špetka |
zakysaná smetana | 150 ml |
olej | dle potřeby |
vývar z kostí | na podlití masa |
nasekaná petrželka | 1 lžíce |
cukr | dle chuti |
solamyl | dle potřeby |
brambory | dle potřeby |
kurkuma | špetka |
citronová šťáva | dle chuti |
kmín | špetka |
Tak jsem měla doma poslední plátky z telecí kýty, tak se telecí maso udělalo zase trochu jinak. Protože doma byl úspěch, přidělala jsem zeleninu i na zítra.
Telecí plátky z kýty kuchyňsky upravíme, opepříme a opékáme na pánvi na oleji z obou stran. Přendáme na malý pekáček, podlijeme vývarem z kostí, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme máslo a dál v pekáčku dopečeme. Maso nakonec již jen osolíme a ochutíme.
Zeleninku s vývarem povaříme po dobu cca 5 minutek. V hrnku si rokvrdláme zakysanou smetanu s vlažným vývarem a solalmylem a ještě krátce podusíme. Zakápneme citronem, přidáme podle potřeby cukr, sůl a nasekanou petrželku.
Maso podáváme se zeleninkou a kurkumovým bramborem. Do brambor kromě kmínu přidáme sůl a kurkumu.