

| Ingredience: | |
| telecí kýta (cca 400 g) | 6 plátků |
| cherry rajčta | 250 g |
| čerstvé oregano | 2 hrsti |
| cibule | 1/2 ks |
| olej | 2 lžíce |
| máslo | 1 lžíce |
| růžová sůl | dle chuti |
| mletý pepř | dle chuti |
| Příloha: | |
| bulgur | 150 g |
| vývar | 450 ml |
S nejmladším zařazujeme do jídelníčku maso, a když jsem stála u pultu s telecím masem, řekla jsem si, že si pošmákneme na tomto fajnovém masíčku všichni.
Maso osolíme, opepříme a v kastrolu s širším dnem opečeme z obou stran na oleji s máslem.
Vyjmeme a do výpeku vhodíme najemno krájenou cibuli, kterou zpěníme.
Přidáme přepůlená rajčátka a vrátíme maso.
Podlijeme trochou vody a přiklopené poklicí dusíme asi 40 minut doměkka.
Před koncem sejmeme poklici a necháme zredukovat.
Bulgur zalijeme studeným vývarem a necháme hodinu bobtnat.
Poté ho vaříme, dokud se tekutina nevsákne a bulgur není měkký (díky namáčení to trvá velmi krátce).