

| telecí kýta | 500 g |
| sekaná rajčata | 1/2 plechovky |
| cibule | 1 ks |
| vejce natvrdo | 2 ks |
| šunka nakrájená na nudličky | 100 g |
| černé olivy nakrájené na kolečka | 1 lžíce |
| zelená petrželka | hrstka |
| máslo | kousek |
| olej | na orestování |
| hladká mouka | trochu |
| vývar | 400 ml |
| pepř | špetka |
| sůl | špetka |
| Ingredience: |
Našla jsem recept v Mezinárodní kuchařce ve španělské kuchyni, ale pokrm byl připravován z vepřového masa. Takže pokud někdo nemá možnost masa telecího, může připravit klidně třeba z vepřové plece.
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytek mouky oklepeme. Na másle s olejem maso orestujeme a vyjmeme. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na slabá půlkolečka, zesklovatíme, vrátíme maso, zalijeme drcenými rajčaty (můžeme podlít i trochou bílého vína), podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Ke konci dušení přidáme šunku, pokrájené bílky a olivy. Žloutky najemno nastrouháme do omáčky, trošku si necháme na ozdobu při podávání. Nakonec vmícháme posekanou petrželku. Je možné omáčku zjemnit 1 lžící smetany na vaření.
Podrobné info: