Pažitka
Název:

Tenoučký koláček z listového těsta s pudingem a ovocem


Tenoučký koláček z listového těsta s pudingem a ovocem


Ingredience:
Ingredience:
listové chlazené těsto500 g
vanilkový puding1 ks
zakysaná smetana1 kelímek
ovoce (jahody a meruňky) dle chuti
mléko400 ml
Postup přípravy:

Tento koláč je skvělý pro lidi, co nemohou cukr nebo se vyhýbají moučníkům z dietních důvodů. Je opravdu velmi lehký a chutný, hned se rozplývá na jazyku.

Nejdříve si ze 400 ml mléka, uvaříme puding (podle návodu). Když puding trochu vychladne, vmícháme k němu i zakysanou smetanu. Zlehka zamícháme. Někdo přidávám i kousek másla, ale není nutné.
Vyválíme plát listového těsta a na válečku přeneseme těsto na velký plech s pečícím papírem. Pudingovo-smetanovou směsí potřeme plát těsta a nahoru poklademe okapané, pokrájené jahody a meruňky nebo jiné ovoce. Dáme do trouby péci dozlatova. Posypeme podle každého.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno