

| Ingredience: | |
| drobnozrnná zelená čočka | 250 g |
| cherry rajčátka | dle potřeby |
| balkánský sýr | dle chuti |
| citronová šťáva | dle chuti |
| olivový olej | 1 lžíce |
| hrubozrnná hořčice | 1 lžička |
| čerstvý koriandr | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Když se řekne čočkový nebo fazolový salát, okamžitě se mi vybaví školní obědy. Tenkrát jsme dostávali luštěninový salát s cibulí a pamatuji si, že mi vůbec nechutnal. Každopádně jsem mu chtěla dát ještě šanci a připravila si ho podle své chuti a fantazie. Salátek je výborný v kombinaci s nějakou tučnou rybou nebo si ho můžete dát jen tak.
Čočku uvaříme dle návodu. Mezitím si v míse smícháme na kousky nakrájená cherry rajčátka s citronovou šťávou, olivovým olejem a hrubozrnnou hořčicí. Vmícháme uvařenou čočku a ochutíme solí a pepřem. Před podáváním salát posypeme balkánským sýrem a čerstvým koriandrem.
Podrobné info: