Název:Teplý jablečný mošt / jablečný čaj
Ingredience:
Ingredience: |
voda | 1 l |
slupky ze středních (8 - 10) jablek | dle potřeby |
oloupaná a nakrájená jablka na kostičky | 2 ks |
med | 1 lžíce |
citron | 1/3 ks |
celá skořice | 1 ks |
hřebíček | dle chuti |
badyán | dle chuti |
Postup přípravy:Dneska se ráno opravdu ochladilo a tak byl čas vytáhnout z rukávu tipy a triky co se týče teplých nápojů. Šiknou se po každé podzimní procházce a zahřejí vám nejen ruce od horkého hrnku, ale hlavně bříško.
Dnešní recept je ideálí, když se chystáte dělat podzimní koláč, apple pie nebo štrúdl a na stole vám zbyde miska slupek z jablek, která by putovala do koše. Ale dneska pro vás mám tip, jak tyto slupky využít.
1. 1 litr vody začneme ve větším hrnci ohřívat a přidáme do něj slupky z omytých jablek.
2. Do hrnce přidáme také nakrájená jablka na kostičky a koření.
3. Směs necháme
ohřívat cca 30 minut pod pokličkou
na mírném stupni.
4. Poté čaj slijeme přes sítko, vybereme slupky a koření (pokud loupene jablka na jeden až dva zátahy, tak jako já, není to nijak složitá záležitost).
5. Kousky uvařených jablek ale necháme v sítku a pak je vrátíme do čaje.
6. Poté čaj ochutíme medem a citronem dle libosti, ale ani jednou ingrediencí nešetřete, ať to má pořádný šmrnc.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno