Pažitka
Název:

Teplý jablečný mošt / jablečný čaj


Teplý jablečný mošt / jablečný čaj


Ingredience:
Ingredience:
voda1 l
slupky ze středních (8 - 10) jablek dle potřeby
oloupaná a nakrájená jablka na kostičky2 ks
med1 lžíce
citron1/3 ks
celá skořice1 ks
hřebíček dle chuti
badyán dle chuti
Postup přípravy:

Dneska se ráno opravdu ochladilo a tak byl čas vytáhnout z rukávu tipy a triky co se týče teplých nápojů. Šiknou se po každé podzimní procházce a zahřejí vám nejen ruce od horkého hrnku, ale hlavně bříško.
Dnešní recept je ideálí, když se chystáte dělat podzimní koláč, apple pie nebo štrúdl a na stole vám zbyde miska slupek z jablek, která by putovala do koše. Ale dneska pro vás mám tip, jak tyto slupky využít.

1. 1 litr vody začneme ve větším hrnci ohřívat a přidáme do něj slupky z omytých jablek.
2. Do hrnce přidáme také nakrájená jablka na kostičky a koření.
3. Směs necháme ohřívat cca 30 minut pod pokličkou na mírném stupni.
4. Poté čaj slijeme přes sítko, vybereme slupky a koření (pokud loupene jablka na jeden až dva zátahy, tak jako já, není to nijak složitá záležitost).
5. Kousky uvařených jablek ale necháme v sítku a pak je vrátíme do čaje.
6. Poté čaj ochutíme medem a citronem dle libosti, ale ani jednou ingrediencí nešetřete, ať to má pořádný šmrnc.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno