Pažitka
Název:

Teplý pohankový salát


Teplý pohankový salát


Ingredience:
Ingredience:
vařená pohanka2 hrnky
velká paprika1 ks
střední cibule1 ks
kvalitní sojová omáčka1 lžíce
dýňová semínka1 lžíce
sezamová semínka1 lžíce
ocet balzamico1 lžíce
olej1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
česnek dle chuti
maso dle potřeby
Postup přípravy:

Pohanka je přirozeně bezlepková a charakteristická svou chutí. Je i velmi zdravá, proto by se měla stát stálicí v našem jídelníčku. Je bohatým zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek. Obsahuje důležitou látku rutin, který podporuje vstřebávání vitamínu C. Navíc působí příznivě na cévy a celý cévní systém. U nás jí zas tak často nevaříme, ale když už se na ní dostane, vždy si pochutnáme.

Pohanku uvařte podle návodu. Pokud tam není, pohanku propláchněte a spařte vroucí vodou. Po deseti minutách vodu slijte, zalijte trochou vody, osolte a vařte do měkka.
Na rozpálené pánvi, na lžíci oleje otestujeme nakrájenou cibulku na jemno. Když začne hnědnout a je změklá, přidáme papriku na kostičky a orestujeme. Přidáme ocet a sojovou omáčku, podle potřeby dosolíme a opepříme. Přidáme dýňová a sezamová semínka a necháme prohřát. Nakonec přidáme vařenou pohanku a pořádně promícháme. Ztlumíme a necháme propojit chutě.

Tip: Pro milovníky česneku. Přidejte k restované cibulce na plátky nakrájený česnek.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno