Pažitka
Název:

Teplý salát s ledovým salátem, ředkvičkami, zelenými fazolkami, konopným semínkem


Teplý salát s ledovým salátem, ředkvičkami, zelenými fazolkami, konopným semínkem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
ledový salát (polníček, chřest, rukola)1/4 ks
zelené fazolky1 - 2 hrsti
konopná semínka1 lžíce
čerstvá pažitka (případně jarní cibulka, šalotka, bílá cibule...) dle chuti
ředkvičky5 ks
umeocet nebo citron či limetka dle chuti
citronový tymián dle chuti
bazalka dle chuti
Postup přípravy:

Celý den venku na zahrádce, sázíme, sekáme, prostě spousta práce. Večer jsem měla chuť jen na něco lehkého. Otevřela jsem lednici a začala vyndávat od všeho ždibec a vznikl tento velmi chutný salát. Na Ghí prostě vše chutná skvěle. 

Na pánvi si rozpustíme Ghí, do kterého přidáme nasekanou pažitku, přidáme zelené fazolky a krátce orestujeme. Když jsou fazolky měkké, přidáme pokrájené ředkvičky, konopné semínko a vše společně zamícháme. Dochutíme bylinkami, solí a umeoctem. Já použila bazalku, citronový tymián, 2 lžičky umeocta a sůl. 

Podáváme s oblíbeným pečivem, já jsem měla domácí žitno-pohankový chléb.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno