

| Ingredience: | |
| kuřecí křídla | 10 - 15 ks |
| čerstvý zázvor | 3 cm |
| česnek | 4 stroužky |
| palmový cukr (med/hnědý cukr) | 3 lžíce |
| sojová omáčka | 5 lžic |
| sezamový olej | 1 lžička |
| voda | 1/2 hrnku |
| chilli omáčka sriracha | dle chuti |
| jablečný/rýžový ocet | 1/4 hrnku |
| kukuřičný škrob | 1 lžíce |
| jarní cibulka | 2 ks |
| sezamová semínka | dle chuti |
| limeta | 1 ks |
U nás je dnes teplá večeře. K obědu byl losos s bramborem, ale nějak se najedly jen děti. Lososa milují a tak se na něho vrhly, že nezbylo.
Maminka ale nepřišla zkrátka. Udělala jsem Teriyaki wings. A to jsem si opravdu pošmákla.
Křidélka si nejlépe rozdělte v kloubech na tři části. Tu nejmenší (špičku) můžete vyhodit, ale já je peču také. Maso tam skoro není, ale já ráda obírám kostičky.
Do pekáčku dejte křidélka, přelijte připravenou omáčkou a dejte do trouby péct na 200°C .
Často, ale opatrně obracejte. Hotová křidélka posypte sezamem, jarní cibulkou a zakápněte limetou.
Toto jídlo můžete jíst jako hlavní chod třeba s rýží a nebo jen tak k pivku s přáteli.
Dobrou chuť!
Podrobné info: