Pažitka
Název:

Teriyaki Wings


Teriyaki Wings


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí křídla10 - 15 ks
čerstvý zázvor3 cm
česnek4 stroužky
palmový cukr (med/hnědý cukr)3 lžíce
sojová omáčka5 lžic
sezamový olej1 lžička
voda1/2 hrnku
chilli omáčka sriracha dle chuti
jablečný/rýžový ocet1/4 hrnku
kukuřičný škrob1 lžíce
jarní cibulka2 ks
sezamová semínka dle chuti
limeta1 ks
Postup přípravy:

U nás je dnes teplá večeře. K obědu byl losos s bramborem, ale nějak se najedly jen děti. Lososa milují a tak se na něho vrhly, že nezbylo.
Maminka ale nepřišla zkrátka. Udělala jsem Teriyaki wings. A to jsem si opravdu pošmákla.

Křidélka si nejlépe rozdělte v kloubech na tři části. Tu nejmenší (špičku) můžete vyhodit, ale já je peču také. Maso tam skoro není, ale já ráda obírám kostičky.

Do pekáčku dejte křidélka, přelijte připravenou omáčkou a dejte do trouby péct na 200°C .

Často, ale opatrně obracejte. Hotová křidélka posypte sezamem, jarní cibulkou a zakápněte limetou.

Toto jídlo můžete jíst jako hlavní chod třeba s rýží a nebo jen tak k pivku s přáteli.

Dobrou chuť! 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno