

| Ingredience: | |
| těstoviny (Panzani mini penne) | 180 g |
| avokádo | 1 ks |
| limetka - šťáva | 1/2 ks |
| panenský olej | 2 lžíce |
| česnek | 1 stroužek |
| bazalka | 5 velké lístky |
| cottage | 1 kelímek |
| cherry rajčátka | 200 g |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Těstovinový salát je skvělá věc. Můžete ho jíst teplý i studený, sníte si ho i z krabičky ve vlaku, ale když chcete, můžete ho povýšit na #MalýSvátek, tak jako jsem to udělala pro společnou rodinnou večeři i já.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu na úroveň „al dente“. Mezitím si připravte krém z avokáda. Avokádo oloupejte, rozkrojte na pár menších kusů a dejte do mixéru. Přidejte šťávu z cca půlky limetky, 2 lžíce panenského oleje (osobně používám řepkový kvůli nejlepšímu poměru omega 3 a 6 mastných kyselin), stroužek česneku a lístky bazalky, a rozmixujte na hladké pyré (pokud by se vám mixovalo špatně, můžete přidat ještě 2 – 3 lžíce vody). To dochuťte solí, pepřem a smíchejte s těstovinami. Nakonec přidejte sýr cottage a na kolečka nakrájená rajčátka a promíchejte.
Salát můžete podávat ještě teplý, ale také příjemně vychlazený a v obou variantách si jistě pochutnáte.
Dětská specifika:
Vytvořeno ve spolupráci s Panzani.
Podrobné info: