Pažitka
Název:

Těstovinový salát s červenou řepou


Těstovinový salát s červenou řepou


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny fusilli180 g
žampiony (čím menší, tím lepší)100 g
kuřecí prsa200 g
středně velká červená řepa (pečená nebo předvařená)1 ks
rukola1 velká hrst
olej dle potřeby
sůl dle chuti
Dresing:
majonéza2 plné lžíce
bílý jogurt2 plné lžíce
citronová štáva dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Mám ráda asi všechno, v čem je červená řepa. Těstovinový salát s červenou řepou si občas kupujeme v práci k obědu, tak proč ho nezkusit udělat i doma.

Množství salátu uvádím na dvě porce, ale opravdu pořádné porce, které vydají za hlavní chod. Salát můžete jíst buď vychlazený, ale já ho mám radši vlažný. Ne teplý, ale už vůbec ne studený z lednice.

Nejjednodušší je použít koupenou, předvařenou řepu. Samozřejmě si ji na salát můžete i sami upéct, jak chcete. Syrovou řepu pečte zabalenou v alobalu na 200°C přibližně 1 hodinu. Záleží na velikosti řepy, ale řepa střední velikosti bude do hodiny určitě pečená. Po upečení ji nechte vychladnout a oloupejte. 

Do osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Po uvaření sceďte a propláchněte studenou vodou, ať se neslepí.

Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky (cca 2 x 2 cm) a osolte. Malé žampiony překrojte napůl, větší na čtvrtiny. Na pánev vlijte trochu oleje a opečte kuřecí prsa, dejte stranou do mísy. Do pánve vsypte žampiony a krátce je orestujte. Hotové žampiony dejte do mísy ke kuřecímu masu. Nechte vychladnout. 

Červenou řepu pokrájejte na malé hranolky a dejte do mísy k masu a žampionům. Přidejte i těstoviny a promíchejte. 

V hrnku smíchejte jogurt, majonézu, citronovou šťávu, osolte a opepřete. 

Do mísy vlijte dresing a vše dobře promíchejte, přidejte i rukolu. 

Salát podle chuti nechte vychladit nebo podávejte vlažný.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno