

| Ingredience: | |
| těstoviny | 350 g |
| tuňák ve vlastní šťávě | 2 konzervy |
| balkánský sýr | 1 balení |
| paprika | 2 ks |
| salátová okurka | 1 ks |
| rajčata | 3 ks |
| bílý jogurt | 1 malý kelímek |
| bylinky | dle chuti |
| pesto z medvědího česneku | dle chuti |
Tenhle salát má pro mě speciální citovou hodnotu. Bylo to totiž první jídlo, které pro mě "uvařil" můj drahý před mnoha lety. Vždycky jsme si ho udělali ohromný kotel a jedli ho tři dny. Od té doby prošel pár úpravami do zdravější verze, ale kouzlo si zachoval stále.
Nejprve si uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě a mezitím nakrájíme zeleninu, sýr na malé kostičky a přidáme tuňáka. V jogurtu si rozmícháme oblíbené bylinky - já dala lžičku provensálského koření a lžičku pesta z medvědího česneku. Jogurtovou marinádu promícháme s ostatními surovinami a vmícháme zchladlé uvařené těstoviny (použila jsem celozrnné penne).
Podrobné info: