

| Ingredience: | |
| penne nebo mezze penne (to jsou takové ty kratší ještě) | 200 g |
| loupaná rajčata v plechovce nebo čerstvá rajčata | 400 g |
| chilli paričky | dle chuti |
| česnek | 2 větší stroužky |
| extra panenský olivový olej | 6 lžice |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| listová petržel (sušená nebo nejlépe čerstvá) | dle chuti |
| pecorino romano | 100 g |
Máme tu další typické římské jídlo. Jak už bývá zvykem, ty nejlepší tradiční italské recepty bývají dost jednoduché a ani pálivé penne nejsou žádnou výjimkou.
Tentokrát zapomeňte na parmezán, na tyhle těstoviny budete totiž potřebovat slaný pecorino romano (tvrdý ovčí sýr, mají např. v obchodě Gran Moravia), chilli papričky dle chuti a pokud možno čerstvou listovou petržel (ne kudrnka, ale ta italská s plochými listy, která má krásné aroma – já ji docela těžko sháním v krámech, tak budu ráda za jakékoliv doporučení, sušenou totiž používám velmi nerada).
Postup: