Pažitka
Název:

Těstoviny - Penne all´arrabbiata


Těstoviny - Penne all´arrabbiata


Ingredience:
Ingredience:
penne nebo mezze penne (to jsou takové ty kratší ještě)200 g
loupaná rajčata v plechovce nebo čerstvá rajčata400 g
chilli paričky dle chuti
česnek2 větší stroužky
extra panenský olivový olej6 lžice
sůl špetka
pepř špetka
listová petržel (sušená nebo nejlépe čerstvá) dle chuti
pecorino romano100 g
Postup přípravy:

Máme tu další typické římské jídlo. Jak už bývá zvykem, ty nejlepší tradiční italské recepty bývají dost jednoduché a ani pálivé penne nejsou žádnou výjimkou. 

Tentokrát zapomeňte na parmezán, na tyhle těstoviny budete totiž potřebovat slaný pecorino romano (tvrdý ovčí sýr, mají např. v obchodě Gran Moravia), chilli papričky dle chuti a pokud možno čerstvou listovou petržel (ne kudrnka, ale ta italská s plochými listy, která má krásné aroma – já ji docela těžko sháním v krámech, tak budu ráda za jakékoliv doporučení, sušenou totiž používám velmi nerada).

Postup:


Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno