

| větší fenykl | 1 ks |
| žampiony | 8 ks |
| sůl | špetka |
| bílý pepř | špetka |
| česnek | 6 stroužků |
| smetana | 500 ml |
| těstoviny | 250 - 300 g |
| rajče | 2 ks |
| máslo | kousek |
| solamyl | trochu |
| Ingredience: |
Fenykl je výborná záležitost, jak do jídel tak jen čerstvý jen třeba k chlebu s něčím :) Navíc je velice zdravý a čistí krev.
Na másle orestujeme na nudličky nakrájený fenykl, přidáme na plátky nakrájený česnek a zarestujeme. Pak přidáme nakrájené žampiony a opět restujeme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a povaříme. Nakonec lehce zahustíme solamylem.
Těstoviny uvaříme dle návodu s oblíbenou bylinkou (já dávám většinou libeček). Na talíř dáme těstoviny a polijeme omáčkou. Posypeme nakrájenými rajčaty zbavených jadýrek.
Podrobné info: