Pažitka
Název:

Těstoviny s kedlubnovou omáčkou a krůtími placičkami pro děti od 1 roku


Těstoviny s kedlubnovou omáčkou a krůtími placičkami pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
kedlubna150 g
středně velká cibule1 ks
plnotučné mléko400 ml
strouhaný sýr parmezánového typu hrst
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
těstoviny (Panzani farfalle)300 g
Masové placičky:
mleté krůtí maso250 g
malá cibule1 ks
česnek1 stroužek
hořčice1 lžička
strouhanka vrchovatá lžíce
vejce1 ks
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Že jste netušili, že se dá udělat z kedlubny chutná omáčka? Já taky ne! Všichni kdož jsme nevěřili, slavíme teď takový #MalýSvátek, protože je tomu skutečně tak.

V pánvi rozpalte potřebné množství oleje a dejte na něj opékat nakrájenou cibuli. S pravidelnými jemnými tvary se trápit nemusíte, neboť omáčku budeme na závěr stejně mixovat. Až začne cibule zlátnout, přidejte i na opravdu drobné kostičky nakrájenou kedlubnu a dotáhněte dozlatova. Poté podlijte mlékem, přihoďte snítku rozmarýnu nebo jiné oblíbené bylinky, přidejte taky sýr, stáhněte plamen a duste do změknutí (ideálně pod poklicí). Trvat by to mělo přibližně čtvrt hodinky. Až bude kedlubna hotová, odstavte, vyjměte bylinku, osolte, opepřete a rozmixujte na hladkou omáčku.

Mleté krůtí maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulí a česnekem, přidejte vejce, hořčici, osolte a zahustěte troškou strouhanky. Upatlejte penízky, které můžete smažit na malé vrstvě oleje, a nebo i zdravěji upéct v troubě (jen si dejte pozor na délku pečení, abyste maso nevysušili).

Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami a podávejte s masovými placičkami.

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno