Pažitka
Název:

Těstoviny s nevařenou omáčkou


Těstoviny s nevařenou omáčkou


Ingredience:
těstoviny (nejlépe široké nudle) dle potřeby
mascarpone180 g
citronová šťáva2 lžíce
nastrouhaná kůra z citronu1 ks
parmazán2 lžíce
ledový salát dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Lehké, letní, rychlé a vynikající.

Těstoviny, nejlépe tyto široké nudle uvaříme podle návodu. Mezitím si v teplé lázni vyšleháme 180g mascarpone s dvěma lžícemi citronové šťávy a nastrouhanou kůrou z jednoho citronu a dvěma lžícemi parmazánu. V teplé lázni proto, že se to snadněji míchá. Po slití těstovin do nich přidáme mascarpone a promícháme. Přidáme nakrouhaný ledový salát a promícháme. Na talíři opepříme drceným pepřem  a posypeme hoblinkami parmazánu (ten mám  jen strouhaný) a ozdobíme lístky bazalky. 

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Lucie Horková

    zavřít okno