

| Ingredience: | |
| menší červená řepa | 2 ks |
| cibule | 1 ks |
| bílý jogurt | 2 lžíce |
| olivový olej | 1 lžíce |
| niva | dle chuti |
| vlašské ořechy | 1 hrst |
| těstoviny | dle potřeby |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
A zase ta řepa. Minule jsem pekla dortík (zde) a dnes to bude omáčka. Předem bych chtěla upozornit, že tento recept je pouze pro opravdové milovníky červené řepy. A jakkoliv se může zdát omáčka na první pohled děsivá, při ochutnání nebudete chtít nikdy přestat.
Nejprve si uvaříme červenou řepu. Jakmile je řepa měkká, necháme ji vychladnout a poté ji oloupeme. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku. Řepu nakrájíme na menší kousky a spolu s osmaženou cibulkou ji rozmixujeme v mixéru dohladka. Omáčku vlijeme do hrnce, zjemníme jogurtem, ochutíme solí, pepřem a prohřejeme. Nyní už jen stačí uvařit si k omáčce těstoviny, posypat sýrem a vlašskými ořechy.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ