Pažitka
Název:

Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater


Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny dle vašeho výběrucca 450 - 500 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
nastrouhaný sýr Gran Moravia100 g
čerstvá petrželka dle chuti
čerstvý nebo sušený tymián dle chuti
česnek - prolisovaný1 stroužek
máslo kousek
kuřecí očištěná játra, nakrájená na malinkaté kostičky400 g
směs lesních hub nebo sušené hříbkycca 2 hrsti
menší žlutá cibule, nakrájená velmi nadrobno1 ks
rajčatová passata150 ml
suché bílé víno100 ml
Postup přípravy:

Tenhle recept je jak jinak opět velmi jednoduchý, podzimní a absolutně vynikající! Jedná se o výživné jídlo, takže doporučuji spíše k obědu než jako lehké večerní jídlo. Jakmile ochutnáte zemitou chuť lesních hub spojenou s játrovou chutí vše spojené s těstovinami, absolutně téhle dobrotě propadnete.

Nejprve si na kousku másla zesklovatíme cibulku, poté na minutu přidáme česnek. Nyní jsou na řadě játra a ty opékáme za stálého míchání lehce dozlatova. Do směsi přidáme houby a vše dobře opepříme a osolíme. Směs za stálého míchání necháme pěkně orestovat, přilijeme víno a za občasného míchání necháme tekutinu téměř všechnu vyvařit. Přilijeme rajčatovou passatu a přidáme trošku tymiánu, opravdu malinko, je to výrazná bylinka a stačí jen lehounce! Když je směs skoro hotová, dochutíme čerstvou petrželkou , solí a pepřem. Tuto houbovou směs smícháme s uvařenými, scezenými těstovinami a vmícháme nastrouhaný sýr, plus trochu si necháme na posypání. A je hotovo.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno