Pažitka
Název:

Těstoviny s omáčkou z patizonu a zakysané smetany, s kukuřicí, rajčetem a bazalkou


Těstoviny s omáčkou z patizonu a zakysané smetany, s kukuřicí, rajčetem a bazalkou


Ingredience:
Ingredience:
nakrájený patizon (nez slupky a dužiny) hrst
cibule1/2 ks
zakysaná smetanacca 3 lžíce
bazalka dle chuti
rajče1 ks
kukuřice dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
těstoviny dle potřeby
Postup přípravy:

Jako dítě si pamatuju, že nám mamča patizon dělávala smažený v trojobalu. Vzpomínka zůstala vzpomínkou a patizon padl na majdu k těstovinám. Dneska jsme opět přijeli z města tak akorát na oběd a já potřebovala rychle něco do Elišky nacpat, než půjde spát. Rychle jsem dala vařit špagety a po dobu jejich vaření vznikla rychlo omáčka.

Nejprve si dáme vařit těstoviny. Mezitím, co se vaří těstoviny, si na tuku osmahneme cibulku a přidáme na kostičky nakrájený patizon. Po chvíli jsem ho trošku podlila vodou z těstovin a vařila do měkka. Potom jsem přidala zakysanou smetanu, pár lístků čerstvé bazalky a vše mixla. Pak jsem směs vrátila zpět do pánve, přidala uvařené těstoviny, nakrájené rajče, kukuřičku a bylo hotovo.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno