Pažitka
Název:

Těstoviny s pečeným květákem a oříšky

vegetariánský recept


Těstoviny s pečeným květákem a oříšky


Ingredience:
Ingredience:
velký květák1 ks
olivový olej2 lžíce
tymián hrst
drcené lískové oříšky100 g
sýr Grand Gusto nebo parmazán100 g
vejce2 ks
zakysaná smetana nebo smetana ke šlehání1 kelímek
petrželka hrst
libovolný druh těstovin1 balíček
Postup přípravy:

Už jste dělali pečený květák na plechu? Je to obrovská dobrota. Nikdy jsem květák moc nemusela, ale v této podobě, mimo obalovaný květák, nám moc chutnal.

Květák omyjeme a rozebereme na růžičky, osolíme, okmínujeme a posypeme natrhaným tymiánem, ještě opepříme a promícháme s olejem. Poklademe na plech s pečícím papírem, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova na cca 15 -20 minut, ale stále sledujeme, aby květák v troubě jen lehce zlátl. Když bude květák zlatý a dobře propečený, posypeme jej oříšky a pečeme cca dál cca 3-5 minut. Mezitím si vejce, nasekanou petrželku, zakysanou smetanu a sýr smícháme a ušleháme. Uvařené těstoviny přecedíme do misky a 1-2 PL vody z těstovin si dáme stranou. Přidáme opečený květák s oříšky a semínky. Do odkapaných těstovin hned nalijeme vaječnou směs a přidáme lžíci horké vody z těstovin a zamícháme. Vaječná směs se lije okamžitě do horkých těstovin, aby byla směs a vše krémové konzistence. Podáváme se zeleninou nebo jen tak.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno