Pažitka
Název:

Těstoviny s pikantní klobásou a jemnou omáčkou


Těstoviny s pikantní klobásou a jemnou omáčkou


Ingredience:
větší kvalitní pikantní papriková klobása1 ks
červená feferonka kousek (dle chuti)
čerstvý rozmarýn pár snítek
česnek2 stroužky
mascarpone150 g
vejce1 ks
smetana na vaření2 lžíce
šťáva z malého citronu1/2 ks
parmazán2 lžíce
olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

 Těstoviny se podávají ihned, jinak by se dalším ohřívání omáčka srazila.

Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus. Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.
Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou orestujeme na olivovém oleji. Na závěr přidáme najemno posekaný česnek.
Vejce s mascarpone, smetanou, citronovou šťávou a parmazánem vymícháme do hladké konzistence. Těstoviny přihodíme do pánve, promícháme s klobásovou směsí a odstavíme. V této chvíli vmícháme mascarponovou omáčku, pořádně vše promícháme a v případě nutnosti přilijeme cca 1PL vody z těstovin. Dochutíme solí a pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno