větší kvalitní pikantní papriková klobása | 1 ks |
červená feferonka | kousek (dle chuti) |
čerstvý rozmarýn | pár snítek |
česnek | 2 stroužky |
mascarpone | 150 g |
vejce | 1 ks |
smetana na vaření | 2 lžíce |
šťáva z malého citronu | 1/2 ks |
parmazán | 2 lžíce |
olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Ingredience: |
Těstoviny se podávají ihned, jinak by se dalším ohřívání omáčka srazila.
Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus. Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.
Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou orestujeme na olivovém oleji. Na závěr přidáme najemno posekaný česnek.
Vejce s mascarpone, smetanou, citronovou šťávou a parmazánem vymícháme do hladké konzistence. Těstoviny přihodíme do pánve, promícháme s klobásovou směsí a odstavíme. V této chvíli vmícháme mascarponovou omáčku, pořádně vše promícháme a v případě nutnosti přilijeme cca 1PL vody z těstovin. Dochutíme solí a pepřem.