Název:Těstoviny s ricottou a avokádem
Ingredience:
| Ingredience: |
| těstoviny | 250 g |
| lístky bazalky | hrst |
| ořechy (piniové, vlašské, kešu) | malá hrst |
| šťáva z 1/2 limetky | dle chuti |
| avokádo ready to eat | 1 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| olivový olej | 3 - 4 lžíce |
| ricotta | 2 lžíce |
| nastrouhaný parmazán + na ozdobu | 50 g |
| anglická slanina | 50 g |
| sušená rajčata naložená v oleji | 3 ks |
| sůl | dle chuti |
| mletý pepř | dle chuti |
Postup přípravy:Avokádo mám tak ráda, že bych si ho nejraději dala do každého jídla. Do každého se ale nehodí, tak jsem ho použila alespoň do těstovin.
- Těstoviny si uvaříme podle návodu.
- Do blenderu si dáme bazalku, ořechy, šťávu z limety, avokádo, česnek, olivový olej, ricottu, sůl a pepř a vše důkladně promixujeme na pesto.
- Uvařené těstoviny smícháme s avokádovým pestem, přidáme nakrájená rajčata a nastrouhaný parmazán. Opatrně vše promícháme.
- Na pánvi si vysmažíme na kostičky pokrájenou slaninu.
- Těstoviny dáme do krabičky nebo na talíř a posypeme hoblinkami parmazánu a opečenou slaninou.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min
Autor:
zavřít okno