Pažitka
Název:

Těstoviny s ricottou a avokádem


Těstoviny s ricottou a avokádem


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny250 g
lístky bazalky hrst
ořechy (piniové, vlašské, kešu) malá hrst
šťáva z 1/2 limetky dle chuti
avokádo ready to eat1 ks
česnek1 stroužek
olivový olej3 - 4 lžíce
ricotta2 lžíce
nastrouhaný parmazán + na ozdobu50 g
anglická slanina50 g
sušená rajčata naložená v oleji3 ks
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Avokádo mám tak ráda, že bych si ho nejraději dala do každého jídla. Do každého se ale nehodí, tak jsem ho použila alespoň do těstovin.

  1. Těstoviny si uvaříme podle návodu.
  2. Do blenderu si dáme bazalku, ořechy, šťávu z limety, avokádo, česnek, olivový olej, ricottu, sůl a pepř a vše důkladně promixujeme na pesto.
  3. Uvařené těstoviny smícháme s avokádovým pestem, přidáme nakrájená rajčata a nastrouhaný parmazán. Opatrně vše promícháme.
  4. Na pánvi si vysmažíme na kostičky pokrájenou slaninu.
  5. Těstoviny dáme do krabičky nebo na talíř a posypeme hoblinkami parmazánu a opečenou slaninou.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno