Pažitka
Název:

Těstoviny se slávkami


Těstoviny se slávkami


Ingredience:
Ingredience:
špagety dle potřeby
slávky CALVO á 80 g2 plechovky
rajčatové pesto dle potřeby
česnek2 stroužky
cherry rajčatacca 10 ks
bílé víno1 dcl
chilli paprička1 ks
bazalkacca 10 lístků
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Koupila jsem plechovku slávek a pak jsem se tvářila děsně profi, jak servíruju středomořskou krmi. Jo, to by mi šlo. Považuju však za správné přiznat se, že jsem se kvůli tomu v kuchyni opravdu dlouho nepozdržela. Těstoviny se dělaly samy a ostatní suroviny jsem nakrájela a dala na pánev. Takže asi tolik k mému středomořskému umu. Ovšem stejně tak ráda bych ještě dodala, že v horkách, která teď panují, to byl naprosto skvělý oběd. Lehký, svěží, chutný, čili za minimum práce maximum nadšení.

Nejdříve jsem si vše připravila - nakrájela česnek na plátky, rajčata na čtvrtky, nasekala lístky bazalky a chilli papričku. Zatímco se mi rozehříval olej na pánvi, dala jsem vařit osolenou vodu na těstoviny a slila si šťávu ze slávek. Na pánvi jsem posléze osmažila česnek spolu s chilli a pak k nim přidala rajčata. Jakmile trochu změkla, přidala jsem ještě slávky, párkrát promíchala a směs jsem zalila vínem. Těstoviny už se krásně vařily, takže bylo-li třeba, občas jsem na pánev přilila vodu od těstovin. 

Směs na pánvi nevyžadovala moc. V momentě, kdy rajčata byla krásně měkká, bylo dokonáno. Ještě ji můžete osolit a opepřit dle chuti, já tak nakonec neudělala - ať si každý dochutí na talíři po svém. Těstoviny jsem uvařila al dente, čili jsem je slila o cca 2 minuty dříve, než se uvádělo na příbalu a rozhodně jsem je neprolévala studenou vodou - chtěla jsem je servírovat krásně teplé. A vůbec, prolévat právě uvařené těstoviny studenou vodou je poměrně hřích, za který by nás Italové nejspíš vypleskali.

Uvařené těstoviny jsem smíchala s pestem, přičemž nemáte-li rajčatové, bazalkové bude stejně dobré a domácí samozřejmě nejlepší. Pak už jsem mohla servírovat. Na těstoviny dát směs z pánve, trochu ještě posypat nasekanou bazalkou a hlavně se nezapomenout tvářit profi. 

Tak si tento snadný receptík užijte a doufám, že Vám bude chutnat. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Lužná

    zavřít okno