Pažitka
Název:

Těstoviny se špenátovou omáčkou (pastou)


Těstoviny se špenátovou omáčkou (pastou)


Ingredience:
Ingredience:
špenátové listy250 g
piniové oříšky hrstka
Lučina1 balení
smetana100 ml
bazalkacca 20 listů
česnek2 stroužky
olej z vlašských ořechů2 lžíce
sůl dle chuti
těstoviny dle potřeby
Postup přípravy:

Jelikož jsem obdržela od společnosti Bohemia olej k otestování 4 jejich skvělé oleje, vybrala jsem si pro dnešní recept ten, který mi k němu chuťově nejvíc pasoval. A to olej z vlašských ořechů. A proč právě ten? No protože v receptu jsem použila piniové oříšky nebo semínka, jak se jim někdy říká. Vlatně to ani oříšky nejsou, jsou to semena ze šišek piniových borovic. Více se o společnosti, jejich produktech za studena lisovaných olejů dozvíte na jejich stránkách .

Do mixéru vložíme omyté špenátové listy, bazalku, Lučinu, pinie, česnek, olej a rozmixujeme na jemnou konzistenci. Postupně při mixování přiléváme smetanu. Nakonec podle chuti osolíme.

Těstoviny uvaříme al dente podle návodu, slijeme je a promícháme s omáčkou. Prohřejeme a je hotovo. Můžeme ještě při servírování zakápnout pár kapkami  ořechového oleje. Kdo by chtěl přece jenom trochu toho masa, může si na pánvi orestovat na nudličky nakrájené kuřecí prso, šunku nebo slaninu a vmíchat do pokrmu. Omáčka by neměla být příliš řídká, neměla by z těstovin stékat, jenom je obalit. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno