Pažitka
Název:

Thajská krevetová polévka


Thajská krevetová polévka


Ingredience:
Ingredience:
olej dle potřeby
thajská kari pasta2 lžíce
středně velké krevety16 - 20 ks
kokosové mléko1/2 plechovky
zeleninový vývar1 hrnek
rybí omáčka2 lžíce
červená cibule1/4 ks
jarní cibulka2 ks
cherry rajčata4 ks
bazalka dle chuti
limeta dle chuti
široké rýžové nudle dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Co si dát k dnešní tropické večeři jiného, než Thajskou krevetovou polévku.
Ne vážně, asi tomu neuvěříte, ale díky horké a ostré polévce se krásně zapotíte a následovně ochladíte tělo. 

Tato polévka vám nezabere více, jak dvacet minut času. Nejprve si dejte vařit rýžové nudle a to podle návodu na obalu.

Ve woku si rozpalte tři lžíce oleje a orestujte kari pastu. Pokud ji nemáte, tak si ji můžete vyrobit a to v hmoždíři ze surovin, které jsou uvedeny v poznámce.

Jakmile se pasta rozvoní, vhoďte do woku krevety (klidně zmražené) a 2 - 3 minuty restujte.
Růžové téměř uvařené krevety zalijte kokosovým mlékem a vývarem. Povařte a můžete servírovat.

Do misky si dejte scezené rýžové nudle, polévku, krevety a dozdobte čerstvým rajčetem, jarní cibulkou a plátky červené cibule.

Pokud máte možnost Thajské bazalky tak máte velké plus. Pokud ne, tak použijte tu Italskou.
Chuťově je v polévce také výborná.

Nezapomeňte nabídnout i řez limety na dokyselení polévky.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno