

| Ingredience: | |
| slunečnicový olej | 1 lžíce | 
| olej dle chuti | 1 lžíce | 
| červená chilli paprička nakrájená na plátky | dle chuti | 
| velká žlutá nebo červená paprika nakrájená na proužky | 1 ks | 
| červená kari pasta | 2 lžíce | 
| krevety | 1 kg | 
| kokosové mléko | 1 plechovka | 
| rybí omáčka | 1 lžíce | 
| hrášek (lusky) | 1 hrnek | 
| nasekané lístky koriandru | dle chuti | 
| šťáva z limetky | dle chuti | 
Včera večer jsme měla jako obvykle chuť na něco ostrého a thajského.
Tohle jídlo je úžasný, protože Vás krásně zahřeje v zimních dnech. Je krásně barevné, výborné a hlavně trvá asi 20 minut.
Dejte vařit rýži, která než se uvaří, Vaše kari bude hotové.
Lístky a stonky koriandru rozdělte.
Rozehřejte velkou pánev na středním ohni a přidejte rostlinný a sezamový olej.
Pak přidejte nakrájené stonky koriandru, nakrájenou papriku a chilli. Promíchejte.
Přidejte kari pastu a vařte za stálého míchání po dobu jedné minuty, pak zalijte kokosovým mlékem a rybí omáčkou a promíchejte.
Přidejte krevety (popř. kuřecí) a hrášek a vařte cca 3 minuty. Obě ingredience potřebují málo času, a tak hlídejte, aby pak nebyly krevety moc tuhé. Poznáte, jakmile začnou růžovět.
Vmíchejte nakrájené listí koriandru.
Do kari dejte limetkovou šťávu a podávejte s rýží nebo nudlemi.
Podrobné info: