

| vařené brambory | 600 g | 
| cibule | 3 ks | 
| filet tilápie | 600 g | 
| čerstvé máslo | 13,3 g | 
| hladká pšeničná mouka | 1 lžíce | 
| rostlinný olej | 16 g | 
| sladká mletá paprika | 1 lžička | 
| petrželová nať | 2 lžíce | 
| sůl | 1 lžička | 
| koření na ryby | 1 lžička | 
| čerstvě mletý barevný pepř | špetka | 
| Ingredience: | 
Další sladkovodní ryba k mání v mé kuchyni.
Filety osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou, kořením na ryby a čerstvě mletým pepřem. Na pánvi z obou stran upečeme do křupava.
Studené brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a na polovině množství másla opečeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme ji dorůžova na druhé polovině másla. Pak ji smísíme s opečenými bramborami. Nakonec vmícháme sekanou petrželku a dosolíme, případně dopepříme.
Na talíři se rybka bohatě posype petrželkou.
Podrobné info: