Pažitka
Název:

Tilápie s pečenými bramborami


Tilápie s pečenými bramborami


Ingredience:
vařené brambory600 g
cibule3 ks
filet tilápie600 g
čerstvé máslo13,3 g
hladká pšeničná mouka1 lžíce
rostlinný olej16 g
sladká mletá paprika1 lžička
petrželová nať2 lžíce
sůl1 lžička
koření na ryby1 lžička
čerstvě mletý barevný pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Další sladkovodní ryba k mání v mé kuchyni.

Filety  osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou, kořením na ryby a čerstvě mletým pepřem. Na pánvi z obou stran upečeme do křupava.

Studené brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a na polovině množství másla opečeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme ji dorůžova na druhé polovině másla. Pak ji smísíme s opečenými bramborami. Nakonec vmícháme sekanou petrželku a dosolíme, případně dopepříme.

Na talíři se rybka bohatě posype petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno