Pažitka
Název:

Tiramisu bez lepku

bezlepkový dezert


Tiramisu bez lepku


Ingredience:
Ingredience:
vejce5 ks
med5 lžic
mascarpone500 g
smetana500 g
bezlepkové piškoty1 balíček
silná káva200 ml
kakao lžička
Postup přípravy:

Je libo pravé italské Tiramisu??? 
V Itálii nebo na Maltě by to nejspíš nebyl problém...ale v ČR? Velký! Pokud nejste přímo v bezlepkové restauraci či zdravé výživě, tak se jedná o velký problém. Z mé zkušesnosti vím, že většina lepších restaurací už nabízí i bezlepkové deserty, ale většinou takové, které jsou bezlepkové sami o sobě, jako třeba panna cotta s ovocem, creme brule nebo jahody na pepři. Ale bezlepkové tiramisu?

Proto jsem se rozohodla, že si udělám své domácí bezlepkové tiramisu doma sama.
Nejprve si utřeme žloutky s medem na krém. Poté vyšleháme smetanu s bílky a nákonec přimícháme mascarpone. Vše opatrně spojíme.
Do misek si dáváme vrstvy bezlepkových piškotů, které vždy dostatečně pokapeme silnou kávou a pokrýváme krémem. Vrchní vrstvu krému jen posypeme kakaem přes sítko. Inspirovala jsem se receptem z časopisu FOOD, pouze jsem přizpůsobila bezlepkovými piškoty. Fotografii těch, které kupuji já, najdete pod receptem v galerii.

Můžete dát vychladit do lednice, nebo se rovnou do těchto vynikajících lahodných mističek pustit.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Urbanová

    zavřít okno