Pažitka
Název:

Tiramisu roláda


Tiramisu roláda


Ingredience:
Těsto:
vejce5 ks
cukr moučka5 lžic
hladká mouka3 lžíce
vanilkový pudink v prášku1 balíček
mléko5 lžic
voda2 lžíce
sůl špetka
Krém:
mascarpone3 balení
žloutek3 ks
cukr moučka6 lžic
Do rolády:
silná káva1 šálek
Amaretto nebo pár kapek mandlového aroma nebo rumu20 ml
dětské piškoty dle potřeby
Postup přípravy:

Tato roláda vznikla, díky mé chuti na roládu, ale i na Tiramisu – takže vlastně takový kompromis  Chuť je dokonalá, mohu vám všem jen doporučit, protože je to mňamkááá.

Těsto:

5 bílků se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko, vodu a nakonec všechny sypké ingredience. Do tekutého těsta nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Dáme na pečicí papír potřený olejem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Ještě teplou roládu stočíme, po vychladnutí roztočíme, potřeme krémem a opět stočíme.

Krém:

Všechny ingredience vyšleháme v hladký krém.

Do rolády:

Uvaříme silnou kávu, osladíme, přidáme mandlové aroma (může být i Amaretto nebo rum) a necháme vychladnout. Potom potřeme roládu kávou a potřeme vrstvou krému. Dětské piškoty namáčíme ve zbylé kávě a vyskládáme ve třech řadách do krému na roládu. Nakonec roládu stočíme, potřeme zbylým krémem, dozdobíme cukrářským sáčkem a posypeme kakaem, strouhanou čokoládou nebo jiným zdobením.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno