Pažitka
Název:

Tmavá mořská treska s křupavou kůrkou se sezamem


Tmavá mořská treska s křupavou kůrkou se sezamem


Ingredience:
Ingredience:
filety z mořské tresky500 g
máslo3 lžíce
domácí strouhanka160 g
sezamová semínka2 lžíce
tymián1 lžička
rozmarýn1 lžička
pepř dle chuti
sůl dle chuti
šťáva z citronu dle chuti
Postup přípravy:

Ryby míváme málo a to je chyba, že nejsou na stole častěji. Recepty z ryb moc nevídám, vím, že jsou drahé, ale když už narazíme na čerstvé, rádi si rybu dopřejeme.

Filety omyjeme, zakapeme citronem a necháme chvíli odležet. Do pečící misky položíme filety s rozpuštěným máslem, osolíme a cca 10 minut pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů. Na zbylém másle osmahneme na pánvi sezamová semínka, přidáme domácí strouhanku, nasekaný tymián a promícháme. Touto směsí pak posypeme filety, které pak dál pečeme na 180 stupňů cca 15 minut v troubě dozlatova. Podáváme s rozmarýnovým pečeným bramborem nebo s kaší.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno