Pažitka
Název:

Tmavá treska pod sýrovo-jogurtovou peřinou


Tmavá treska pod sýrovo-jogurtovou peřinou


Ingredience:
Ingredience:
tmavá treska3 filety
olivový olej2 lžíce
česnek2 stroužky
bílý jogurt5 lžic
kukuřičná strouhanka2 lžíce
sýr Grana Padano50 g
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
nasekaná petrželka hrstka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dnešní rybku jsem se opět snažila nějak ozvláštnit, aby nás nepřestala bavit. Zároveň je zapékání v troubě jednodušší a i zdravější způsob než smažení.

Jednotlivé filety si osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Naskládáme po jednom do pekáčku nebo zapékací misky. Z ostatních ingrediencí si vytvoříme těstíčko, kterým budeme filety potírat. V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, bílý jogurt, strouhanku, nastrouhaný sýr, citrónovou šťávu a petrželku (nebo jiné bylinky). Naneseme na každý filet souměrnou vrstvu po celé vrchní straně. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Můžeme podávat s bramborem, kaší nebo třeba jen se zeleninovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno