Pažitka
Název:

Tmavá treska se slunečnicovou krustou na pórkovo-cuketovém lůžku a bramborové kaši


Tmavá treska se slunečnicovou krustou na pórkovo-cuketovém lůžku a bramborové kaši


Ingredience:
Ingredience:
filety z tresky300 g
pórek na tenká kolečka60 g
mladá cuketa na tenké proužky150 g
zakysaná smetana2 lžíce
cottage sýr2 lžíce
slunečnice dle potřeby
přepuštěné máslo dle potřeby
citronová šťáva dle chuti
sůl dle chuti
Příloha:
bramborová kaše dle otřeby
Postup přípravy:

Ryby jsou ták dobré, ale ták drahé. Takže když se dostaneme k nějaké jiné rybce, než ke kapříkovi, chce to něco spešl. Proto jsem se nechala inspirovat návštěvou zdejší restaurace a udělala takovou svojí variaci.

Tresku osolte, pokapejte citronovou šťávou a posypte slunečnicí, tu do ryby zatlačte. V pánvi rozehřejte máslo, a protože se říká, že ryba musí plavat, nebojte se dát více. Rybu zprudka opečte z obou stran. Ryba má tendenci se rozpadat, takže to chce jemnou prácičku. Jednodušší, by asi bylo, dát ji péct na pečícím papíře do trouby, jen na ni přidat kousek másla.

Když je ryba hotová, vyndejte ji bokem. Do pánve dejte další kus másla a zprudka opečte pórek a cuketu. Když začne chytat zlatavou barvu, osolte jí. Přidejte smetanu a sýr a nechte jen prohřát, takže můžete vypnout sporák. Podle chuti můžete zeleninu zakápnout citronovou šťávou.

Servírujte s bramborovou kaší.

Tip: Pokud nemáte přepuštěné máslo, dejte máslo a trochu oleje společně do pánve.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno