

| grilovací klobásky | 300 g | 
| cibule | 1 ks | 
| olej | 2 lžíce | 
| vejce | 2 ks | 
| smetana | 100 ml | 
| voda | 100 ml | 
| polohrubá mouka | 4 lžíce | 
| sůl | špetka | 
| petržel | hrst | 
| dijonská hořčice | 2 lžičky | 
| Ingredience: | 
Žába v díře, recept který není až zas tak velkou neznámou.
Vajíčka rozšleháme v mléce s hořčicí, přidáme mouku, promícháme, přidáme sodovku a osolíme. Směs má mít řidší konzistenci, asi jako na palačinky. Vsypeme pokrájenou petrželovou nať a necháme 10 minut odležet.
Cibuli nakrájíme na klínky, klobásu na menší kousky a na hřbetu uděláme několik mělkých zářezů (já měla tenčí, tak jsem je po délce rozpůlila a pak měly cca 8 cm na délku).
 
 Do pekáčku nebo zapékací misky nalijeme olej, naklademe cibuli, kterou osolíme, a nakrájené klobásky. Dáme do trouby rozpálené na 180°C (horkovzduch) a pečeme, dokud klobása nezezlátne.
 
 Pak zalijeme vaječnou směsí a pečeme asi 20 minut, dokud není propečené. Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, bramborovou kaší, brambory atd.