Pažitka
Název:

Tofu-dýňová pomazánka


Tofu-dýňová pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
střední dýně Hokkaido1/2 ks
tofu natural1 balení
česnek1 stroužek
lahůdkové droždí dle chuti
černá sůl dle chuti
bylinky dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Kupované pomazánky jsou ve vegan světě celkem trhák. Dost se totiž hodí všude, kde není nic rostlinného k snědku a vy jste rádi, že si je můžete vytáhnout z batůžku. Nedávno jsem si ale nějakou koupila domů jen tak pro nestíhačky a radost mi tedy neudělala chutí ani složením. Hlavně proto, že domácí mám stejně hotovou za pár minut. Jo a! nejde jen o svačinky, svět totiž prý dobývají oranžová vína, tak i to večerní pohoštění můžete sladit.

  1. Dýni nakrájíme na menší kousky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme do měkka.
  2. Vychladlé kousky dýně (cca 200g v upečeném stavu) rozmixujeme s tofu, česnekem, pomalu ředíme vodou a dochutíme.
  3. Nakonec můžeme přimíchat zelené pesto, na chlebu posypat semínky nebo doladit avokádem.

    Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno