Pažitka
Název:

Tomatová polévka


Tomatová polévka


Ingredience:
Ingredience:
loupaná rajčata1 konzerva
malá cibule1 ks
voda1/2 l
máslo1 lžíce
olivový olej1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
tymián špetka
skořice špetka
zakysaná smetana2 lžíce
česnek2 stroužky
parmezán dle chuti
Postup přípravy:

Před podáváním ozdobte zakysanou smetanou a parmezánem....

Cibulku osmažte na oleji a zalijte horkou vodou. Přidejte rajčata, osolte, opepřete. Přidejte utřený česnek a tymián. Polévku za občasného míchání necháme asi 20 minut na středním ohni vařit. Poté přidáme špetku skořice a máslo. Poté rozmixujeme. Před podáváním ozdobte lžící smetany a bohatě posypte sýrem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Nešporová

    zavřít okno