

| Ingredience: | |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| bobkový list | 2 ks |
| loupaná rajčata (cca 800 g) | 2 plechovky |
| voda/zeleninový vývar | cca 0,5 l |
| sušená bazalka | 2 lžíce |
| čerstvá bazalka | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| čerstvě mletý pepř | dle chuti |
| ghí/olivový olej | dle potřeby |
Méně je někdy více…a u dnešního receptu to platí dvojnásob! Příprava vám nezabere téměř žádný čas a náklady jsou doslova za pár korun. Ne, to není sen, ale recept na skvělou tomatovou polévku. Suroviny na její přípravu má téměř každý z nás vždy doma ve spíži, tak proč si jí nepřipravit ještě dnes.
Cibulku nakrájíme na drobné kostičky a necháme jí v hrnci lehce zesklovatět na rozpáleném přepuštěném másle nebo oleji (pokud zvolíte veganskou verzi polévky). Ve chvíli, kdy cibulka zprůhlední, přidáme posekaný česnek a ještě minutu společně restujeme. K tomuto základu přidáme bobkové listy, loupaná rajčata a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Už v tuto chvíli můžeme mírně osolit a opepřit, ale finální dochucení provedeme až po přidání bylinek.
Polévku vaříme přibližně 20 minut, dokud se rajčata téměř nerozvaří. Pomocí lžíce vyndáme z polévky bobkové listy a vše pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na hladký krém. Pokud bude polévka příliš hustá, dořeďte ji ještě trochou vody nebo vývaru do požadované konzistence.
Na závěr už jen polévku dochutíme sušenou a čerstvou bazalkou. Pozor!! Už nevaříme, necháme bylinky v polévce pouze prohřát. Podle potřeby přidáme sůl a pepř a můžeme podávat.