Pažitka
Název:

Tomatová polévka


Tomatová polévka


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 ks
česnek3 stroužky
bobkový list2 ks
loupaná rajčata (cca 800 g)2 plechovky
voda/zeleninový vývarcca 0,5 l
sušená bazalka2 lžíce
čerstvá bazalka dle chuti
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
ghí/olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Méně je někdy více…a u dnešního receptu to platí dvojnásob! Příprava vám nezabere téměř žádný čas a náklady jsou doslova za pár korun. Ne, to není sen, ale recept na skvělou tomatovou polévku. Suroviny na její přípravu má téměř každý z nás vždy doma ve spíži, tak proč si jí nepřipravit ještě dnes.

Cibulku nakrájíme na drobné kostičky a necháme jí v hrnci lehce zesklovatět na rozpáleném přepuštěném másle nebo oleji (pokud zvolíte veganskou verzi polévky). Ve chvíli, kdy cibulka zprůhlední, přidáme posekaný česnek a ještě minutu společně restujeme. K tomuto základu přidáme bobkové listy, loupaná rajčata a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Už v tuto chvíli můžeme mírně osolit a opepřit, ale finální dochucení provedeme až po přidání bylinek.
Polévku vaříme přibližně 20 minut, dokud se rajčata téměř nerozvaří. Pomocí lžíce vyndáme z polévky bobkové listy a vše pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na hladký krém. Pokud bude polévka příliš hustá, dořeďte ji ještě trochou vody nebo vývaru do požadované konzistence.
Na závěr už jen polévku dochutíme sušenou a čerstvou bazalkou. Pozor!! Už nevaříme, necháme bylinky v polévce pouze prohřát. Podle potřeby přidáme sůl a pepř a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno