Pažitka
Název:

TOP veganské palačinky

vegan, vegetariánské, intolerance laktózy


TOP veganské palačinky


Ingredience:
Ingredience:
rostlinné mléko250 ml
perlivá minerální voda370 ml
vanilková hraška3 lžíce
rum3 lžíce
vanilkový cukr1 ks
rostlinný olej3 lžíce
sůl špetka
hladká špaldová mouka300 g
Na palačinky:
domácí jahodová marmeláda
sojový jogurt ovocný
Postup přípravy:

Dlouho jsem zkoušela a hledala ten nejlepší recept na veganské palačinky, který by byl zdravý, palačinky se netrhaly a byly chuťově srovnatelné s palačinkami vaječnými s mlékem.
Po mnoha úpravách jsem konečně doladila recept k dokonalosti. Perlivá voda pomůže s nadýchaností palačinek, vanilková hraška zas perfektně nahradí vajíčko, rum dodá nádhernou vůni a špetka soli zvýrazní sladkou chuť. Však neváhejte a vyzkoušejte sami :-).

Opravdu nenahrazujte žádnou surovinu ničím jiným a opravdu použijte perlivou minerálku. Ideální je vlastnit stolní mixér a použít jej při přípravě těsta - naházíte do něj všechny suroviny, promixujete a máte hotovo. A navíc se z něj i dobře dávkuje, protože má na boku rysku a tak všechny vaše palačinky budou stejně velké.
Palačinky ihned pečte na rozpálené pánvi. Já vždy před první palačinkou pánev vytřu kapkou oleje, následně smažím bez oleje.

Palačinky plňte dle chuti. My máme doma nejraději z kvalitní domácí jahůdkovou marmeládou nebo např. s ovocným sojovým jogurtem (borůvkové sojade)

Podrobné info:
Počet porcí16 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno