

| Těsto: | |
| hladká mouka | 110 g |
| krupicový cukr | 50 g |
| máslo (studené) | 45 g |
| kypřící prášek | 1 lžička |
| kakao | 10 g |
| žloutky | 2 ks |
| olivový olej | 1/2 lžičky |
| sůl | špetka |
| Krém: | |
| nutella (vaše oblíbená pomazánka typu nutella) | 150 g |
| hořká čokoláda (na vaření) | 50 g |
| 33% smetana | 100 ml |
| mléko | 100 ml |
| vejce | 1 ks |
| ovoce na ozdobu | dle chuti |
Dokonalý, čokoládový a vláčný koláč podle Itala Emanuela. Ozdobený ovocem, které se mi k čokoládovým dezertům vždycky hodí, je úplně neodolatelný. A nakonec, vůbec není pracný. Tak to taky zkuste.
Máslo pokrájejte na malé kousky, dejte do mísy a přidejte i ostatní ingredience na těsto. Vypracujte těsto a nechte ho ve fólii odpočinout 30 minut v lednici.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, přilijte mléko, smetanu a nutellu. Vše promíchejte do hladka a nechte vychladnout. Nakonec do vychladlé čokoládové směsi vmíchejte vajíčko.
Formu na koláč vymažte máslem. Těsto vyválejte a vyložte jím dno formy. Ze zbytků udělejte okraje koláče. Na těsto vlijte čokoládovou směs a v troubě vyhřáté na 170°C pečte asi 20 minut.
Nakonec ozdobte ovocem podle chuti, ale jde to i bez něj. Nebo zkuste ke koláči přidat na talíři kopeček vanilkové zmrzliny.
Podrobné info: