Pažitka
Název:

TORTA ALLA GIANDUJA / Nugátový koláč


TORTA ALLA GIANDUJA / Nugátový koláč


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka110 g
krupicový cukr50 g
máslo (studené)45 g
kypřící prášek1 lžička
kakao10 g
žloutky2 ks
olivový olej1/2 lžičky
sůl špetka
Krém:
nutella (vaše oblíbená pomazánka typu nutella)150 g
hořká čokoláda (na vaření)50 g
33% smetana100 ml
mléko100 ml
vejce1 ks
ovoce na ozdobu dle chuti
Postup přípravy:

Dokonalý, čokoládový a vláčný koláč podle Itala Emanuela. Ozdobený ovocem, které se mi k čokoládovým dezertům vždycky hodí, je úplně neodolatelný. A nakonec, vůbec není pracný. Tak to taky zkuste.

Máslo pokrájejte na malé kousky, dejte do mísy a přidejte i ostatní ingredience na těsto. Vypracujte těsto a nechte ho ve fólii odpočinout 30 minut v lednici. 

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, přilijte mléko, smetanu a nutellu. Vše promíchejte do hladka a nechte vychladnout. Nakonec do vychladlé čokoládové směsi vmíchejte vajíčko.

Formu na koláč vymažte máslem. Těsto vyválejte a vyložte jím dno formy. Ze zbytků udělejte okraje koláče. Na těsto vlijte čokoládovou směs a v troubě vyhřáté na 170°C pečte asi 20 minut.

Nakonec ozdobte ovocem podle chuti, ale jde to i bez něj. Nebo zkuste ke koláči přidat na talíři kopeček vanilkové zmrzliny. 

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:

    zavřít okno