

| Ingredience: | |
| fazolky adzuki | 2 hrsti |
| malá cibule | 1 ks |
| česnek | 1-2 stroužky |
| menší mrkev | 1 ks |
| mleté hovězí | 150-200 g |
| bazalka nasekaná | hrst |
| oregano | špetka |
| rajčata v konzervě (čerstvá) | 1 ks |
| cukr | 1-2 lžiček |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| chilli | špetka |
| tortill | 1 balení |
| Tip: | |
| červené víno | na podlití masa |
Tortilly nejsou až tak běžně používané doma, jako v různých fastfoodech ala gyros či mexické směsi v restauracích. Buďto si můžete koupit hotovou tortillu nebo najdete na pažitce recept na tortillu domácí. Dle libosti. Určitě se zamyslete nad možnostmi a tipy na náplně, kterými placky můžete plnit. Nebojte se experimentovat a pomyslete klidně na ryby, různé druhy mas nebo sezoní zeleniny.
Začneme s přípravou fazolek, které si předem namočíme a uvaříme (u této odrůdy adzuki s jemně oříškovou chutí to trvá přibližně 45 - 60 minut, dle doby namáčení).
Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme také mleté maso a najemno nastrouhanou mrkev. Společně opečeme dozlatova. Přidáme sekaná rajčata, bylinky, cukr a trošku podlijeme vodou (nebo ještě lépe červeným vínem). Na závěr přidáme uvařené fazolky a krátce společně provaříme. Plníme do tortil, které opatrně zarolujeme a překrojíme.